Spørgsmål / Svar

Gør det ondt at få reguleret tænder?

Nej, det gør det langt de fleste gange ikke. Nogle gange er du måske lidt øm i tænderne og i tyggemusklerne og muligvis også i kæben, men det går oftest væk et par dage efter, at du er begyndt din behandling.

Er det ubehageligt at have bøjle på?

Nogle gange er du måske lidt øm i starten af din behandling, og det kan være, at du har mere spyt i munden end normalt, indtil din mund vænner sig til din nye bøjle. Men på sigt skal din faste bøjle gerne genere dig så lidt, at du ikke tænker over, at du har den.

Er der noget, jeg ikke må spise, når jeg har bøjle på?

Hvis du får en aftagelig bøjle, skal du bare huske at tage bøjlen ud, inden du spiser noget – det er nemt og enkelt. Har du fået en fast bøjle, skal du bare være opmærksom på at skære hårde madvarer, som for eksempel gulerødder, ud i mindre bidder. Hårdt slik skal du sutte – ikke tygge – og du må gerne spise tyggegummi, for det hjælper faktisk med at motionere dit tyggeapparat.

Må jeg dyrke sport, når jeg har bøjle på?

Ja, det må du. Hvis du dyrker kontaktsport, skal du bare være opmærksom på ikke at få hårde slag på bøjlen. Du er meget velkommen til at ringe til os og høre om forskellige muligheder for mundbeskyttere.

Skriv til os

Ring til os